Over De Kaardebol Hoveniers

Mijn naam is Anne-Mieke van Waveren. Als kind was ik al vaak in de tuin te vinden, en daarom ben ik na de havo naar de tuinbouwschool in Boskoop gegaan. Een erg leuke opleiding; met je handen bezig zijn, buiten en in de natuur en ook met vormgeving. Allemaal erg leuk, en dat vind ik nog steeds.

Natuurlijk is het aan de klant om te zeggen wat hij/zij wil, het is niet mijn tuin. Inmiddels heb ik wel een herkenbare stijl. De beplanting is bepalend en moet natuurlijk over komen, ook wel wild genoemd. Ik maak veel gebruik van vaste planten en grassen. De klant kan ook meewerken in de tuin, dat geeft voldoening en de tuin wordt meer van jezelf. Bovendien werkt het kosten besparend.

Persoonlijke benadering

Het contact met de klant is voor mij belangrijk, des te beter ik de klant ken, des te beter weet ik wat deze klant wil, of niet wil. Iets moois van de tuin maken waar de klant blij mee is. Goed luisteren in een gesprek, ideeën aanreiken en vragen stellen. Vaak werk ik van een schets en wordt de definitieve vorm ter plaatse, in het moment gegeven. In goed overleg is er veel mogelijk.

Afwisseling in mijn werk vind ik fijn, en daar leent dit vak zich goed voor. Een schutting plaatsen, een vijver aanleggen en inrichten, bestrating aanleggen, hagen scheren, onkruid wieden, ontwerpen en beplantingsplan maken, aanplanten, etc. Steeds op een andere locatie bezig zijn geeft ook afwisseling.

Hopelijk kan ik nog lang met plezier werkzaam zijn in deze sector.